Viktigt om du ska anlita städfirma 

Är det enkelt att anlita en städfirma, eller finns det något speciellt att tänka på? Här kommer några väldigt användbara tips för dig som funderar på att anlita en städfirma. 

 

Planera och ha framförhållning 

Vet du att du behöver någon som städar åt dig i juni, och det är i början av maj? Ta chansen att höra av dig tidigt till olika städfirmor för att se över möjligheterna till hjälp. Just plural, det vill säga flera firmor, är extra viktigt. 

För den som vill anlita en städfirma finns det flera taktiker att använda sig av. Någon kanske känner en person som äger eller arbetar på en viss firma, och därför litar på den. Men de flesta gör inte det och då är det nödvändigt att se över sina alternativ. 

Till att börja med ska man helst kolla upp minst fem städfirmor. Antalet kan bli mindre om du bor på landsbygden eller i en mindre ort, men om du bor i en större stad får det gärna handla om fler firmor som du jämför. Se samtidigt över vilka behov du har. Hur mycket ska städas, och hur många timmar beräknas det ta? Är det i en liten lägenhet eller i ett stort hus? Finns det något annat som kan påverka städningen? 

När det är klart går det att fortsätta genom att jämföra firmorna via de behov just du har. Det är enkelt att bara göra en enkel prisjämförelse och se över vilka som är billigast. Men har den firman ett lågt betyg eller tar de kortare tid på sig? Kan det till exempel vara värt att betala några hundra kronor mer för kanske två timmars extra städning av ett bättre företag? Det är några av sakerna som man bör se över i sin jämförelse. 

 

Var trevlig mot personalen 

Det kan låta som det mesta uppenbara i världen. Men att vara snäll mot personal är väldigt viktigt. Man ska givetvis vara snäll mot alla. Men man kan som lokalvårdare känna sig utsatt att ta sig ut till någon annans bostad och städa, med förhoppningen om att göra kunden nöjd. 

Se därför till att vara vänlig i ditt bemötande. Det behöver inte ske genom några överdrivna gester, vilket nästan kan göra situationen mer nervös, men genom att helt enkelt vara snäll. Frågar städaren om tips, eller vill ha förtydligande om vad som ska göras? Se då till att svara på ett mötesgående sätt istället för att bli arg. Det kommer göra att allt går smidigare och bättre.